Rute

Ruter

I sommeren 2024 sejler Nerthus til Norges vestkyst.


Vi drager afsted i den sidste weekend i juni.

Derfra går det nordpå i de lyse nætter over Kattagat og Skagerak mod det sydlige Norge. På vejen gør vi kun få stop og nyder havsejladsen og de store søer der ruller ind fra Atlanten.


Fra Stavanger mod Bergen og Ålesund og tilbage igen bliver det indenskærssejlads. Vi fanger vinde hver gang vi kan, og går fra ankerplads til ankerplads mellem stejle bjerge, holme og tusinder af små øer.


På hjemturen skal vi besøge nordens træbådscentrum i Risør og over de fantastisk smukke Kosterøer og Sveriges vestra skærgaard mod Øresund igen.


Den nærmere plan kan du se under


Togtplan Norge 

Jorden rundt

At lægge togtplanen for en rejse rundt om  jorden er fantastisk spændende, inspirerende og fyldt med drømmeri. Men det er også et meget kompliceret puslespil. Man skal ikke bare tage højde for den forventede vind, strøm, havne og forbindelsesmuligheder i det område man vil sejle, men også tage højde for hvordan det passer med de steder man er på vej hen. Der er ikke meget ved at nyde et par uger på en perfekt palmeø, hvis det betyder, at man skal sejle mod vind og strøm eller i fare for tyfoner på det næste stræk.


Derfor er vores togtplan nøje planlagt og afstemt med det vejr, man kan forvente i de forskellige farvande til bestemte tider. Og vi har spurgt alle de mest erfarne mennesker vi kender til råds. Håbet er, at vi kommer til at bruge mest tid de steder der er mest spændende at være, samtidig med at vi sejler med god vind.


Du kan se den samlede ruteplan med beskrivelse af deltogterne her: