Togtbeskrivelser

Togtbeskrivelser 2019 -2020

2019

 

Togt 1

 

1. juli - 30. juli   København – Caladonian Canal – Dublin                                900 Sm.

 

Vi forlader de danske farvande ad den klassiske vej nord om Skagen. På vejen besøger vi Anholt - måske Kattegats hyggeligste ø. Efter Skagen går vi ind i den smukke norske sommerskærgård og afventer det helt rigtige vejr inden det første store kryds henover Nordsøen mod Skotland.

 

Vi ankommer til Inverness for at sejle igennem Skotland via den smukke Kaladonske kanal. Den delvist menneskeskabte kanal på næsten 100 km løber hele vejen fra østkysten til vestkysten gennnem det spektakulære skotske højland. På vejen gennem kanalen kommer vi forbi det sagnomspundne Loch Ness. Ellers nyder vi det stille vand og den fantastiske udsigt til grønne bjerge og gamle borge.

 

På vestkysten kommer vi til at lære det særlige tidevand at kende, og vi bruger noget tid i fjordene med de små slusehavne på vej mod det irske hav og Dublin.

 

Når vi sejler, handler det om frihed og om tid til fordybelse. Derfor er beskrivelserne af togterne især forestillinger om dét, vi kan opleve. Hvad vi endeligt gør mellem første og sidste havn på et togt, bliver bestemt af de gode ideer, modet og lysten hos dem, der er med ombord.

 

Togt 1

Togt 2

 

1. aug. – 21. aug.  Dublin - Scilly Islands – La Coruña                                          650 Sm.

 

Vi sejler sydpå langs Irlands kyst for at opleve de imponerende klipper og de mange bugter. Måske når vi til Kinsale, oprindeligt et gammelt fiskerleje, som nu er anerkendt for sit fantastiske fiskekøkken. Herfra tager vi afsked med Irland og oplever for første gang rigtig Atlanten, når vi tager det åbne stræk til Isles of Scilly. Denne engelske øgruppe med både palmer og får på markerne er berømt for sin særlige stemning og gode muligheder for at finde spændende ting på stranden, som tidevandet bringer med ind.

 

På Scilly afventer vi med god tid det helt rigtige vejrvindue og tager det berygtede togt på tre døgn over Biscayen til La Coruña. Vel fremme på den spanske kyst pakker vi sejlertøjet sammen for en meget rum tid, og så er vi klar til at nyde det spanske køkken og det gode vejr.

Togt 2

Togt

 

22. aug. – 5. okt.   La Coruña -  Porto - Lissabon – Rabat                                       650 Sm.

 

Vi tager Spanien og Portugal i små bidder med oliven, klipfisk og portvin til. Vi finder de gode ankerpladser og små havne i de mange fjorde og flodmundinger på vejen sydover, og i Porto lægger vi til ved Douro-floden med kig til den storslåethed, der har givet UNESCO status. Vi sejler med "Portugiser-Norden" og har god tid til at nyde det hele. Hvis vi er heldige, får vi mulighed for at deltage i markeringen af 500 årsdagen for starten på verdens første jordomsejling i Lissabon. Herefter forlader vi Europa for at besøge vores nabokontinent med et helt andet liv og kultur i det mangfoldige Marokko.

Togt 3
Togt 4

Togt 4

 

6. okt. – 10. nov.   Rabat – Madeira – Tenerife                                                        850 Sm.

 

Vi sejler langs Marokkos kyst, og lægger til hvor end vi kan opleve de mange farver, den orientalske mystik og de mangfoldige dufte. Måske besøger vi Essaouri med den spektakulære kystvendte Medina, som er kendt for sin tilgængelighed og afslappede atmosfære. Herefter går turen ud i Atlanten på vej til det frodige  Madeira, hvor vi skal nyde den smukke natur, den søde vin og måske invitere Ronaldos mor på the og afprøve hans barndoms baner. Efter endnu en havsejlads byder de Canariske øer på afslappende ø-hop, og vi besøger nogle af de mindre besøgte øer, som fx Gomera, Palma og Hierro. Afslutningsvist ankommer vi til havnebyen Santa Cruz på Tenerife.

Togt 5

 

11. nov. – 20. dec.  Tenerife – Cap Verde – Tobago                                            3.000 Sm.

 

På Tenerife provianterer vi og gør alt klar til den store tur over Atlanten. I starten følger vi Afrikas kyst og Sahara mod syd, og så når vi frem til Cap Verde efter en uge på havet. Her møder vi den portugisiske økultur igen, og dykker forhåbentligt lidt ned i det særlige musikliv på øerne. Provianten suppleres med lidt grønt inden vi stiger på passaten mod vest. Der er godt 2.000 sømil til at vi ser land næste gang, og drømmen er at droppe krogen i Man of War Bay ved Charlottevill på Tobago efter små tre uger. 

Togt 5

2020

 

Togt 6

 

21. dec. – 15. feb.  Tobago – Matinique - st. Martin                                               600 Sm.

 

Vi nyder Tobago i caribisk tempo og lærer at dykke i det varme vand. Vi går langsomt nord over mod Grenada, og deler en øde palmeø i Tobago cays med en filmstjerne eller amerikansk IT-milliardær. Herfra går det videre over de franske antiller med dejlig ost og rødvin, vulkanvandring og vandfald. Selvom vandet er blåt og sandet er hvidt, er det også meningen at vi skal opleve den fine fauna og flora inde på øerne. Vi går videre mod Antigua og gamle sørøverbugter inden vi går ind til St. Martin, for at opleve kontrasten mellem såvel den hollandske og franske kultur på øen.

Togt 6
Togt 7

Togt 7

 

16. feb. – 31. marts.  St. Martin – Catagena – San Blàs – Colon                      1.050 Sm.

 

Vi tager afsked med Antillerne med et besøg på gammel dansk jord og en gåtur i Amaliegade, hvor al rigdommen bag palæerne i Fredriksstaden i København er høstet. Herfra tager vi det lange stræk på tværs af det Caribiske hav direkte til Catagena i Colombia. Det er en vild storby, der strutter af caribisk liv og musik med gode forhold for sejlere, og her henter vi tilladelse til at besøge indianerstammerne, der lever på de paradisiske øer San Blás, næsten som gik man 10.000 år tilbage i historien. Herfra tager vi det sidste stræk til indsejlingen af Panamakanalen.

Togt 8

 

1. apr. – 15. maj  Colon – Panama city – Coco – Galapagos                                 1.000 Sm.

 

Vi går gennem Panama-kanalen, som med sit stræk på 82 km skaber forbindelse mellem Atlanterhavet og Stillehavet. Det er en fascinerende tur gennem både jungleland og sluserne. I Panama city gøres den sidste proviantering på fastlandet for mere end et år. Herefter skal vi for alvor have fiskegrejet til at virke, og så bliver der rigeligt med frisk fisk og lime på menuen. Vi går først direkte vest til dykkerparadiset Coco Islands og derfra mod syd til Galapagos. Her har vi forhåbentlig fået tilladelse til et par ugers cruise, hvor vi skal tæt på dyrelivet på Tortuga beach, dykke med skilpadder og på tur i mangoven. Vi kommer også til San Puerto Ayora, bl.a. for madens skyld, inden vi gør klar til det længste stræk på hele rejsen over det uendelige blå Stillehav.

Togt 8

Togt 9 (ledige køjer)

 

16.maj – 10. juni Galapagos – Marquesa                                                                 3.000 Sm.

 

Vi skal nyde det fantastiske dyreliv på Galapagos, og forhåbentlig bliver der mange gode snorkelture fra badeplatformen. Herefter lægger ud på den længeste uafbrudte sørejse på hele turen. Årstiden sikrer en stabil frisk passatvind fra sydøst, der bærer os raskt vestover dag for dag. Der bliver god tid til at fange de helt store fisk og tilberede med lime, soya og ris i mange variationer. Vi holder hinanden i gang med gymnastik og yoga på dækket, og kan meditere til bølgernes rullen og stjernernes gang over himlen. Der bliver rig lejlighed til både at fortælle og genfortælle vores bedste historier, og når vi endelig får de høje grønne klippeøer i sigte, har vi dannet et helt særligt fællesskab.

 

En anden mulig rute er at sejle fra Galapagos over Påskeøen, Pitcarin og Gambier til Touamuto. Det er en længere tur, men en fantastisk mulighed for at opleve nogle helt særlige steder. Det aftaler vi med holdet.

Togt 9

Togt 10

11. juni – 31. juli Marquesa – Touamuto - Tahiti

 

Togt 11

1. aug. – 14. nov. Tahiti – Bora Bora, Fakarava - marquesa

 

Togt 12

15. nov. – 28. febr. Marquesa– Hiva oa – Nuku hiva - taiohe bay

 


Copyright @ All Rights Reserved