Blog

10 gode erfaringer med gaster

Vi har fra starten valgt at vi ville sejle med gaster - det har vi ikke fortrudt, og fællesskabet ombord er noget af det vi har savnet allermest under corona..

Nerthus gennem Porten til Sydhavet

Panama-kanalen

4. - 5. December 2020  

 Efter tre ugers klargøring i Shelter Bay Marina ved Colon tog Nerthus med besætning turen gennem Panama-kalen. Det blev et par rolige dage i kanalen og på Gatun-søen med mærkbart mindre trafik pga pandemien. Målet var bugten Las Brisas ud for Panama City. 

Sidste port mod sydhavet


Sejlads i det caribiske hav

St. Kitts - Columbia - San Blas - Panama,

20. februar - 29. april 2020


Efter tre måneder i Caribien drog Nerthus den 20. februar på et syv dages togt mod Columbia. For en stor del af besætningen var det første gang med et langt stræk til havs. Da vi satte foden på land i Santa Marta nød vi tilgengæld at kunne gå og gå og gå på et hårdt, men fantastisk trek til den glemte by i højlandet ved Sierra Nevada, og der blev samlet plastikaffald til brug for studier på KU. 

Efter en meget kort tid i paradiset, San Blas, blev vi indhentet af Covid19 og måtte i første omgang tage i karantæne i Colon. Den 29. april valgte vi at tage det sidste fly ud af landet.


Børneliv på Nerthus

Martenique - St Martin, 24. januar - 13. februar 2020


På togt 6 i Caribien var vi så heldige at have gode venner med ombord. Det var rigtigt dejligt for Asbjørn, som nød at være sammen med sine venner fra skolen derhjemme. Men det gav også anledning til at tænke over livet på Nerthus i børnehøjde, og det lavede vi et lille filmprojekt ud af.

Afsejling fra Tenerife mod Atlanterhavskrydset

Tenerife 15. November 2019


Der var både vemod og spændt forventning på kajen i Los Gigantes på Tenerife, da Nerthus drog afsted mod det store kryds over Atlanten.

Visby - Købenavn

September 2018


Vi overtog Nerthus fra de tidigere ejere i september 2018. Turen hjem gav os mulighed for rigtig at lære skibet at kende med mange folk om bord og frisk vind lige imod det meste af vejen. Dette lille videoklip viser den glade skipper på det allerførste ben ud i Østersøen fra Visby og hjem mod København.

Rengøring og indsamling af skrald på stranden i Tobago
Pirate Bay 28. december 2020


De danske både i bugten ved Charlotteville gjorde klar til et nyt år og en ny begyndelse med at rydde op på stranden - et fælles projekt med et godt formål.

Nerthus første erfaring med plastikforurening

Essaouira, Oktober 2019


Omkring Marokko havde Nerthus sin første erfaring med plastikforuning af havene.

Læs om vores tanker


Vi glæder os rigtigt meget til at komme afsted – og til at kunne fortælle om vores oplevelser med både sejladsen og eventyrerne. I mellemtiden har vi skrevet lidt om vores tanker om dét at tage beslutning om og planlægge en rejse som vores. Det kan I læse mere om her:


Julies beretning om de overvejelser man har, når man skal tage beslutning om at drage på langfart ud i verden. 
Artiklen er bragt i Langturssejleren 


Joakims fortælling om hvordan det føles at blive skipper på en stålsat jordomsejler, når ens kærlighed egentlig ligger hos en træbåd. 
Artiklen er bragt i Klassisk Træbåd