https://youtu.be/ZVRG8Ncxa0o
Blog

Vandretur til Kannibalernes dal

Fatuhiva, Marquesas, Fransk Polynesien

December 2021

Der er mange gode historier som står tilbage fra vores rejser, men vores tur til kannibalernes dal står tilbage som en af de allerstørte oplevelser. Sammen med en af vores gaster gik Joakim og jeg op over bakkekammen og overnattede i bugten. Hvis man vil vide hvor smuk dén tur er, kan man se videoen her. 


Familie-togt på Sydhavnsøerne

Selskabsøerne, Fransk Polynesien

Juli-august 2021

Et af de højdepunkter vi havde set frem allerede fra planlægning af rejsen, var muligheden for at udforske Fransk Polynesien med vores børn. Vi kendte  Tahiti fra Gaugain og Mytteriet på bounty, men det var fantastisk at opleve kulturen, se perlerne, smage vanilien, prøve surfen og bade i de utroligt mange vandfald. Alligev er mødet med de andre sejlere i derude, noget af dét, som gjorde det allerstørste indtryk. 


Mens vi har sejlet i Fransk Polynesien har ungerne ombord som et skoleprojekt skrevet og optaget kortfilmen Flaskeposten. Det er de eksotiske omgivelser her i fransk polynesien, der har givet inspiration til filmen, som handler om eventyr, øde øer og en hemmelig skat.. 

10 gode erfaringer med gaster

Vi har fra starten valgt at vi ville sejle med gaster - det har vi ikke fortrudt, og fællesskabet ombord er noget af det vi har savnet allermest under corona..


Sejlads i det caribiske hav

St. Kitts - Columbia - San Blas - Panama,

20. februar - 29. april 2020Efter tre måneder i Caribien drog Nerthus den 20. februar på et syv dages togt mod Columbia. For en stor del af besætningen var det første gang med et langt stræk til havs. Da vi satte foden på land i Santa Marta nød vi tilgengæld at kunne gå og gå og gå på et hårdt, men fantastisk trek til den glemte by i højlandet ved Sierra Nevada, og der blev samlet plastikaffald til brug for studier på KU. 

Efter en meget kort tid i paradiset, San Blas, blev vi indhentet af Covid19 og måtte i første omgang tage i karantæne i Colon. Den 29. april valgte vi at tage det sidste fly ud af landet.


Børneliv på Nerthus

Martenique - St Martin, 24. januar - 13. februar 2020


På togt 6 i Caribien var vi så heldige at have gode venner med ombord. Det var rigtigt dejligt for Asbjørn, som nød at være sammen med sine venner fra skolen derhjemme. Men det gav også anledning til at tænke over livet på Nerthus i børnehøjde, og det lavede vi et lille filmprojekt ud af.

Rengøring og indsamling af skrald på stranden i Tobago
Pirate Bay 28. december 2020


De danske både i bugten ved Charlotteville gjorde klar til et nyt år og en ny begyndelse med at rydde op på stranden - et fælles projekt med et godt formål.

Afsejling fra Tenerife mod Atlanterhavskrydset

Tenerife 15. November 2019


Der var både vemod og spændt forventning på kajen i Los Gigantes på Tenerife, da Nerthus drog afsted mod det store kryds over Atlanten.

Nerthus første erfaring med plastikforurening

Essaouira, Oktober 2019


Omkring Marokko havde Nerthus sin første erfaring med plastikforuning af havene.

Læs om vores tanker


Vi glæder os rigtigt meget til at komme afsted – og til at kunne fortælle om vores oplevelser med både sejladsen og eventyrerne. I mellemtiden har vi skrevet lidt om vores tanker om dét at tage beslutning om og planlægge en rejse som vores. Det kan I læse mere om her:


Julies beretning om de overvejelser man har, når man skal tage beslutning om at drage på langfart ud i verden. 
Artiklen er bragt i Langturssejleren 


Joakims fortælling om hvordan det føles at blive skipper på en stålsat jordomsejler, når ens kærlighed egentlig ligger hos en træbåd. 
Artiklen er bragt i Klassisk Træbåd


Visby - Købenavn

September 2018


Vi overtog Nerthus fra de tidigere ejere i september 2018. Turen hjem gav os mulighed for rigtig at lære skibet at kende med mange folk om bord og frisk vind lige imod det meste af vejen. Dette lille videoklip viser den glade skipper på det allerførste ben ud i Østersøen fra Visby og hjem mod København.